IDF izdala saopštenje: Vojska spremna za rat na sjeveru zemlje

"Komandanti redovnih i rezervnih jedinica spremni su da za samo nekoliko časova pozovu i opreme sve potrebne vojnike i prevezu ih na liniju fronta za odbrambene i ofanzivne zadatke", navedeno je u saopštenju.

07.04.2024. 19:53
  • Podijeli:
izrael idf izraelska vojska-65af6a0b1af28.webp Foto: Reuters

Izraelska vojska saopštila je da je obavila još jedan korak u pripremama za mogući rat duž svog sjevernog fronta, gdje već šest mjeseci razmjenjuje vatru sa libanskom milicijom Hezbolah.

U saopštenju pod naslovom "Spremnost za prelazak iz odbrane u napad", vojska je navela da je završena faza usredsređena na logistiku "za široku mobilizaciju trupa Izraelskih odbrambenih snaga".

"Komandanti redovnih i rezervnih jedinica spremni su da za samo nekoliko časova pozovu i opreme sve potrebne vojnike i prevezu ih na liniju fronta za odbrambene i ofanzivne zadatke", navedeno je u saopštenju.

Hezbolah razmjenjuje vatru sa Izraelom preko južne granice Libana od 8. oktobra, dan nakon što je palestinska grupa Hamas izvršila napad na Izrael, na šta je ta zemlja uzvratila ofanzivom u Gazi.

Vojska je saopštila ranije da je pokrenula vazdušne napade na istočni dio Libana i pogodila infrastrukturne lokacije Hezbolaha pošto je ta grupa oborila izraelski dron. Hezbolah ima podršku Irana.

Hezbolah je objavio da je kasnije ispalio desetine raketa "kaćuša" na bazu protivvazdušne odbrane na okupiranoj Golanskoj visoravni, kao znak odmazde za izraelske napade na istoku Libana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()