Horor na Balkanu: Vodoinstalateri u WC školjci pronašli raskomadano tijelo milijardera

Izvještaj o okolnostima ubistva sadrže jezive detalje

17.08.2023. 10:46
  • Podijeli:
Christian Peev_foto_TW Cropped-64ddd25ee2922.webp Foto: Twitter/@CryptoNewsUpd8s

Raskomadano tijelo ubijenog trgovca kriptovalutama navodno je pronađeno u glavnom gradu Bugarske Sofiji, piše Newsweek.

Posmrtne ostatke Christiana Peeva (41), koji je imao američko i bugarsko državljanstvo, pronašli su nagurane u WC-u vodoinstalateri koji su pozvani da očiste začepljeni odvod, izvijestio je britanski The Mirror.

Peev je diplomirao na američkom univerzitetu i izgradio svoje bogatstvo kroz kripto ulaganja. Istražitelji vjeruju da je ubijen između 8. i 9. augusta te da je mogući ubica Vesco Valchinov, kojeg je upoznao oko šest godina prije.

Izvještaj o okolnostima ubistva sadrže jezive detalje. Lokalni mediji navode da je navodni ubojica ubio svoju žrtvu bučicom i izrezao tijelo u kupaonici prije nego što je neke dijelove bacio u WC školjku.

Istražitelji su pronašli mjesto zločina nakon što su provjerili dva telefona Peeva, čiji je brat prijavio nestanak 10. augusta. Na dan kada je nestao bio je u kontaktu s Valchinovom.

Snimkom kamere utvrđeno je da je par ušao u stambenu zgradu osumnjičenog ubojice 8. augusta, a sljedeći dan je Valchinov sam izašao iz zgrade.

Drugi muškarac, Konstantin Subotinov, uhapšen je i rekao je policiji da je pomogao ubojici sakriti ostale dijelove tijela žrtve tako što ih je automobilom odvezao u sofijsku četvrt Vitosha, gdje je Valchinov uhapšen.

Bugarski mediji izvijestili su da je Peev pomogao Valchinovu s kripto ulaganjima, sugerirajući da je ubojstvo bilo motivirano novcem. Newsweek je kontaktirao bugarsko ministarstvo unutarnjih poslova za dodatne komentare.

Peev je drugi kripto kralj koji je pronađen mrtav u brutalnim okolnostima unutar mjesec dana. Dijelovi tijela Fernanda Péreza Algabe pronađeni su u crvenom kovčegu bačenom u Ingeniero Budgeu u Buenos Airesu 23. srpnja nakon što je nestao pet dana ranije.

Algaba je na svom Instagram računu isticao ekstravagantan životni stil finansiran kripto ulaganjima.

U kovčegu koji je otkriven nalazile su se Algabine noge i najmanje jedna podlaktica. Argentinski mediji izvijestili su da su dijelovi tijela čisto amputirani, što sugerira da je riječ o radu profesionalca. Obdukcija je pokazala da je žrtva upucana tri puta prije nego što je raskomadana.

U novembru 2022. smrt dvaju glavnih izvršnih direktora za kriptovalute u jednoj sedmici potaknula je zavjereničke tvrdnje o zlokobnim vezama između njihove smrti i smrti drugih milijardera i multimilionera iz industrije.

Tiantian Kullander i Vyacheslav Taran imali su bogatstvo koje se procjenjuje na milijarde dolara, a njihova smrt uslijedila je samo mjesec dana nakon što se milioner, programer kriptovalute Nikolai Mushegian (29) utopio u Portoriku, piše Newsweek.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()