Hezbolah objavio video s misterioznom porukom: Čekamo petak

Nasrallah bi trebao održati televizijski govor u petak, 3. novembra, na ceremoniji obilježavanja sjećanja na "mučenike koji su pali na putu za Al-Quds"

01.11.2023. 15:34
  • Podijeli:
hezbolah reuters-65294d1269a28.webp Foto: Reuters

Libanski pokret Hezbolah objavio je kratki video s porukom "Čekamo petak", na kojem se najavljuje govor lidera ove organizacije Sayyed Hasan Nasrallaha.

Nasrallah bi trebao održati televizijski govor u petak, 3. novembra, na ceremoniji obilježavanja sjećanja na "mučenike koji su pali na putu za Al-Quds".

Obraćanje će vjerojatno također signalizirati političku strategiju koju će Hezbolah voditi u budućnosti.

Postoji šansa da bi Nasrallah mogao proglasiti eskalaciju borbi na izraelskoj granici kako bi pokušao odvući Izraelske snage prema sjeveru.
Posljednjih sedmica Hezbollah vodi granični rat s Izraelom u kojem je dosad ubijeno 47 boraca Hezbollaha i sedam izraelskih vojnika.

Hezbollahov granični rat koji je u toku je regionalne strategije simboličnog udara na Izrael, koju podupire Iran, bez pokretanja masovne odmazde koja bi mogla uvući regiju u opći rat.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()