Hamas objavio video koji prikazuje žive zarobljenike kako pozivaju Izrael na dogovor

Hamas je ranije objavio slične video snimke, a Izrael je rekao da na taj način Hamas vodi psihološki rat

27.04.2024. 19:50
  • Podijeli:
hamas_anadolija -6575db2d33408.webp Foto: Anadolija

Hamas je objavio novi video na kojem se pojavljuju živi zarobljenici Keith Siegel (64) i Omri Miran (46), nakon kojeg su porodice zarobljenika pozvale Izrael da postigne dogovor koji će dovesti do njihovog oslobađanja i povratka kućama.
Iako izraelski mediji nisu objavili video, navode da traje tri minute i da u njemu Siegel i Miran kažu da se nadaju dogovoru koji bi omogućio da se oni i drugi zarobljenici vrate kući.

Iako nije objavljen datum kada je video nastao, Miran kaže da je u zarobljeništvu proveo 202 dana, a Siegel spominje praznik Pashe, što ukazuje na to da je snimak nedavno nastao.

Siegel, američki državljanin, zarobljen je sa svojom suprugom 7. oktobra. Njegova supruga Aviva Siegel puštena je iz zarobljeništva u novembru. Mirana je zarobljen također tokom napada.

Hamas je ranije objavio slične video snimke, a Izrael je rekao da na taj način Hamas vodi psihološki rat.

O svemu su se oglasile i porodice zarobljenika koje su kazale da vlada ima izbor između zarobljenika ili rata.

"Država Izrael mora izabrati: zarobljenici ili rat. Ulazak u Rafah će dovesti do još ubijenih zarobljenika. Ulazak u Rafah će biti još jedan način da oteti umru. Izrael mora da odluči da vrati zarobljenike", navodi se u saopćenju koje potpisuju porodice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()