Guverner ruske regije potvrdio da su ukrajinski diverzanti prešli granicu

Ranije je Telegram kanal Baza, koji je povezan s ruskim sigurnosnim službama, objavio snimku na kojoj se očito vidi kako ukrajinski tenk napada rusku graničnu stanicu

22.05.2023. 22:14
  • Podijeli:
Rusija_Ukrajinci_foto_TW-646bcd2843deb.webp Foto: Twitter/@officejjsmart

Guverner ruske regije Belgorod Vjačeslav Gladkov rekao je u ponedjeljak da je "diverzantska skupina" ukrajinske vojske ušla na ruski teritorij u okrugu Graivoron, koji graniči s Ukrajinom.

Vjačeslav Gladkov je u izjavi na Telegramu rekao da ruska vojska i sigurnosne snage poduzimaju mjere kako bi odbile upad.

Ranije je Telegram kanal Baza, koji je povezan s ruskim sigurnosnim službama, objavio snimku na kojoj se očito vidi kako ukrajinski tenk napada rusku graničnu postaju.

Ruski dobrovoljački korpus, čiji borci tvrde da se bore na strani Ukrajine, saopćio je da obavlja borbene misije na teritoriju Ruske Federacije, a Legija Sloboda Rusije pozvala je stanovnike ruskih pograničnih područja da ostanu kod kuće i "ne opiru se".

Ujutro 22. maja borci Ruskog dobrovoljačkog korpusa javili su da su u Rusiji. Konkretno, borci su objavili video na pozadini prometnih znakova u blizini naselja Lyubimovka (Bryansk Oblast), Bezlyudovka (Bryansk Oblast) i Churovichi (Bryansk Oblast).

U međuvremenu, Legija Sloboda Rusije, koja se bori na strani Ukrajine, snimila je video poruku pozivajući Ruse da se bore za Rusiju oslobođenu Putina.

"Ostanite kod kuće, ne opirite se i ne bojte se; mi vam nismo neprijatelji. Za razliku od Putinovih zombija, mi ne nanosimo štetu civilima i ne koristimo ih za naše vlastite potrebe", objavila je Legija.

Kasnije je Legija saopćila da je Kozinka, naselje u Belgorodskoj oblasti u Rusiji, zauzeto. Prijavljeno je da legija Sloboda Rusije i Ruski dobrovoljački korpus "napreduju"

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()