Guverner Floride Ron DeSantis sutra bi trebao i zvanično saopćiti svoju kandidaturu za predsjednika SAD

Prema pisanju NBC-a, DeSantis bi svoju predsjedničku kampanju trebao ozvaničiti na platformi Twitter Spaces i to u programu u kojem bi trebao učestvovati i vlasnik Twittera Elon Musk

23.05.2023. 23:00
  • Podijeli:
desantis_večernji 1-646d270f01959.webp Foto: Večernji.hr

Guverner Floride Ron DeSantis prema pisanju američkih medija u srijedu bi trebao i zvanično saopćiti svoju kandidaturu za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Prema pisanju NBC-a, DeSantis bi svoju predsjedničku kampanju trebao ozvaničiti na platformi Twitter Spaces i to u programu u kojem bi trebao učestvovati i vlasnik Twittera Elon Musk.

"Musk i DeSantis će biti domaćini događaja na Twitter Spacesu, platformi za audio razgovore u srijedu u 19 sati po istočnom vremenu. Razgovor će moderirati David Sacks, tehnološki poduzetnik i Muskova osoba od povjerenja. Iste večeri, kampanja za predsjednika bit će objavljena i na društvenim mrežama kroz videozapise", piše The Guardian.

Već nekoliko mjeseci u američkim medijima se špekulira o DeSantisovoj kandidaturi, a mnogi ističu kako je upravo prvi čovjek Floride i najozbiljniji protivkandidat Donaldu Trumpu.

Kada je riječ o saradnji DeSantisa i Muska, tim guvernera Floride pregovarao je sa vlasnikom Twittera posljednjih nekoliko sedmica. Ipak, za sada, Musk formalno neće podržati DeSantisa na početku kampanje.

"Mislim da je poprilično revolucionarno da će se dogoditi najava ovakve vrste na društvenim mrežama", saopćila je osoba bliska timu DeSantisa.

Posljednji republikanac koji je objavio kandidaturu za predsjednika SAD-a je senator Tim Scott iz Južne Karoline.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()