Groblje iz 19. vijeka pronađeno pod vodom u Nacionalnom parku Dry Tortugas

Ova intrigantna otkrića upućuju na neispričane priče o Nacionalnom parku Dry Tortugas, rekao je Josh Marano, morski arheolog i vođa istraživačkog tima

03.05.2023. 17:30
  • Podijeli:
groblje-tomislavgrad-foto-muzej.jpg

Arheolozi su pronašli ostatke groblja iz 19. vijeka na potopljenom ostrvu u Nacionalnom parku Dry Tortugas na Floridi.

Otkriće je rezultat zajedničkog rada Centra za potopljene resurse američkog Nacionalnog parka, Jugoistočnog arheološkog centra i studenta Univerziteta u Miamiju.

Vlasti su objavile da je grob pronađen u zamku Fort Jefferson, koji se nalazi na poplavljenom ostrvu u Nacionalnom parku Dry Tortugas, i da pripada radniku Johnu Greeru, koji je umro 1861. godine tokom Američkog građanskog rata.

"Ova intrigantna otkrića upućuju na neispričane priče o Nacionalnom parku Dry Tortugas", rekao je Josh Marano, morski arheolog i vođa istraživačkog tima.

Iako je zabilježeno da su američki vojnici možda ukopani na potopljenom ostrvu, Marano je naveo da se istraživanja nastavljaju.

Fort Jefferson je korišten kao vojni zatvor tokom Američkog građanskog rata, dok su okolna ostrva služila kao pomorska pošta, svjetionička stanica, pomorska i karantinska bolnica i vojni poligon. 

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()