Gradske vlasti u Rimu vode borbu sa pacovima oko Koloseuma

Pacovi viđeni oko Koloseuma, jedne od svjetski poznatih znamenitosti Rima, i fotografije objavljene na društvenim mrežama, izazvale su uzbunu u ovom italijanskom gradu

20.08.2023. 17:43
  • Podijeli:
Koloseum Rim_Andrew Medichini AP Tanjug-649dc2ec1bb23.webp Foto: Andrew Medichini / AP / Tanjug

Gradske vlasti u Rimu saopćile su u subotu da poduzimaju mjere za suzbijanje najezde pacova oko Koloseuma, nakon što su turisti na društvenim mrežama objavili fotografije glodara koji lutaju u blizini antičkog amfiteatra, javlja Anadolu.

Pacovi viđeni oko Koloseuma, jedne od svjetski poznatih znamenitosti Rima, i fotografije objavljene na društvenim mrežama, izazvale su uzbunu u ovom italijanskom gradu.

Odjeljenje za životnu sredinu Rima poduzelo je akciju na mjestima gdje su primijećeni pacovi, posebno u Koloseumu, i ubrzalo aktivnosti postavljanja zamki na pojedinim mjestima i prikupljanja smeća koje je dovelo do dolaska pacova u zelenu površinu u blizini Koloseuma.

Sabrina Alfonsi de Adnkronos, članica Općinskog vijeća za pitanja životne sredine Rima, izjavila je da će sveobuhvatna intervencija početi u ponedjeljak na mjestima gdje su pacovi česti u gradu.

Italijanska federacija hotelijera (Federalberghi) navela je da situacija u Rimu predstavlja loš primjer za cijeli svijet.

Italijanski kanal Rainews24, u vijesti pod naslovom "U Rimu ima više pacova nego Rimljana", navodi da se procjenjuje da u glavnom gradu ima oko sedam miliona pacova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()