Gradonačelnik New Yorka optužen za seksualno zlostavljanje

Traži se milionska odšteta

19.03.2024. 08:08
  • Podijeli:
eric-adams-reuters.jpg

Jedna žena je optužila gradonačelnika New Yorka Erica Adamsa da ju je seksualno zlostavljao 1993. godine, navodi se u tužbi koja je jučer podnesena, piše Newsweek.

Žrtva: Gurao mi je ruku prema svom međunožju

U tekstu tužbe, bivša policijska administrativna suradnica Lorna Beach-Mathura tvrdi da ju je Adams, tada prometni policajac, vozio kući, stao na praznom parkiralištu i zatražio seks od nje.

Beach-Mathura nadalje tvrdi da je Adams, nakon što ga je odbila, "nasilno gurnuo" njezinu ruku prema svom međunožju te je masturbirao.

Adams je već ranije zanijekao tvrdnje Beach-Mathure kada je u novembru podnijela pritužbu Vrhovnom sudu države New York .

“To se apsolutno nije dogodilo”, rekao je tada. "Ne sjećam se da sam ikada sreo ovu osobu i nikada ne bih nikome naudio u toj mjeri", kazao je.

Traži 5 miliona dolara odštete

U tužbi se još navodi da se napad dogodio dok su ona i Adams radili za policijsku upravu New Yorka. Beach-Mathura navodi da je Adams rekao da će razgovarati s njom o unapređenju i pokupio ju je svojim automobilom nakon posla na Manhattanu.

Rekla je da je umjesto da ju je odvezao ravno do njezine kuće na Coney Islandu, stao na praznom mjestu u blizini rijeke Hudson. Beach-Mathura tvrdi da je ondje tražio oralni seks u zamjenu za unaprjeđenje.

U svojoj tužbi, Beach-Mathura je rekla da je doživjela seksualno zlostavljanje, zlostavljanje, nanošenje emocionalne patnje, rodnu diskriminaciju i seksualno uznemiravanje.

Traži odštetu od najmanje 5 miliona dolara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()