Glasnogovornik Hamasa: U pregovorima u Kairu nema napretka

„Današnji razgovori sa posrednicima u Kairu nisu donijeli nikakve ozbiljne promjene“, rekao je portparol, prenijela je televizija Al Hadath

05.05.2024. 13:20
  • Podijeli:
hamas muhamed deif profimedia-6526b2ae41a6a.webp Foto: Profimedia

Indirektni pregovori između Hamasa i Izraela koji se vode u Kairu za sada nisu postigli nikakav napredak i biće nastavljeni danas, rekao je sinoć kasno portparol grupe, javio je TASS.

„Današnji razgovori sa posrednicima u Kairu nisu donijeli nikakve ozbiljne promjene“, rekao je portparol, prenijela je televizija Al Hadath.

„Sutra će biti nova runda.“

Al Hadath je ranije u subotu izvijestio da je Hamas pristao na oslobađanje 33 taoca u sklopu prve faze sporazuma o nagodbi u Gazi s Izraelom.

Egipatska televizija Sada al-Balad izvijestila je da američki i izraelski predstavnici koji prisustvuju pregovorima vjeruju da će svaki potencijalni sporazum o uspostavljanju privremenog primirja i oslobađanju talaca u Gazi biti praćen dodatnim razgovorima. Postizanje konačnog sporazuma „zahtjevaće će još nekoliko dana dijaloga“, navodi se u izvještaju.

Prema televizijskom kanalu, „pregovarači u Kairu su postigli napredak u tehničkim aspektima potencijalnog sporazuma“. No, prema nekim učesnicima u razgovorima, čak i ako Hamas prihvati prijedlog koji mu je ranije predstavljen, biće potrebno vrijeme da se dogovore konkretni detalji, koji bi na kraju trebali dovesti do primirja. Prema izvještaju, „razgovori bi mogli biti dugotrajni i teški“.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()