Giorgia Meloni pronašla krivca za gaf s ruskim komičarima, savjetnik podnio ostavku

"Poziv je obrađen neoprezno i razotkrio je naciju", rekla je Meloni

04.11.2023. 11:55
  • Podijeli:
Giorgia Meloni_REUTERS-63a4997d1442e.webp Foto: Reuters

Savjetnik italijanske premijerke Franceso Maria Talo podnio je ostavku nakon što je premijerka Giorgia Meloni postala "žrtva" šale dvojice ruskih komičara.

Njegovu ostavku potvrdila je i premijerka koja je naglasila kako je incident pokazao površnost njenog diplomatskog ureda.
"Poziv je obrađen neoprezno i razotkrio je naciju", rekla je Meloni.

Podsjetimo, dvojica ruskih komičara, od kojih se jedan predstavljao kao afrički političar, stupila su u kontakt s premijerkom te su razgovarali o geopolitičkoj situaciji. Između ostalog, Meloni je rekla kako su svi umorni od sukoba u Ukrajini.

"Veliki je umor na svim stranama oko sukoba i bliži se trenutak kada će svi shvatiti da nam treba izlaz. Problem pronaći izlaz prihvatljiv za obje strane, a da se ne naruši međunarodno pravo. Imam neke ideje kako se nositi s ovom situacijom, ali čekam pravo vrijeme da ih stavim na stol", kazala je Meloni.

Njen gaf ranije je komentirao i bivši italijanski premijer Giuseppe Conte te je poručio kako je nanesena velika šteta Italiji.

"Premijerka Meloni je mislila da razgovara s afričkim zvaničnicima, a razgovarala je s dvojicom ruskih komičara kojima je objašnjavala stavove naše zemlje o vrlo delikatnim dokumentima za našu sigurnost i kredibilitet, od rata do migracija", rekao je Conte.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()