Gaza: Tijela Palestinaca ukopana u masovnim grobnicama u Khan Younisu

Među žrtvama su i djeca koja su ubijena u napadima na stambena naselja. Gaza je i u utorak bila pod snažnim izraelskim napadima

22.11.2023. 15:15
  • Podijeli:
gaza_masvone_grobnice_anadolija -655dff5e2ee86.webp Foto: Anadolija

Snimak iz Khan Younisa, na jugu Pojasa Gaze, u srijedu pokazuje tragične trenutke kada mnoge porodice sahranjuju svoje najmilije, žrtve izraelskih zračnih napada, u masovne grobnice, javlja Anadolija.

Među žrtvama su i djeca koja su ubijena u napadima na stambena naselja. Gaza je i u utorak bila pod snažnim izraelskim napadima.

Vlada Izraela pristala je u srijedu rano ujutro na humanitarnu pauzu u sukobu i razmjenu zarobljenika s palestinskom grupom Hamas.

Prema sporazumu postignutom uz posredovanje Katara, 50 Izraelaca koje drži Hamas bit će pušteno na slobodu u zamjenu za 150 palestinskih zatočenika u izraelskim zatvorima.

Dogovor također uključuje četverodnevnu pauzu u borbama i ulazak 300 kamiona s humanitarnom pomoći, uključujući gorivo, u Pojas Gaze.

Ministarstvo vanjskih poslova Katara objavilo je rano u srijedu da je postignut dogovor o četverodnevnoj humanitarnoj pauzi između Izraela i Hamasa, s tim da će vrijeme početka pauze biti objavljeno u roku od 24 sata.

Izrael je pokrenuo brutalne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra.

Vlasti u Gazi saopćile su u utorak da je u izraelskim napadima na opkoljenu enklavu ubijeno najmanje 14.100 ljudi, uključujući više od 5.800 djece i 3.900 žena.

Hiljade zgrada, uključujući bolnice, džamije i crkve, također su oštećene ili uništene u nemilosrdnim izraelskim zračnim i kopnenim napadima na opkoljenu palestinsku enklavu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()