Evropski parlament na djelu: Usvojen paket zakona za politiku azila

Regulative bi trebalo da počnu sa primjenom za dvije godine.

10.04.2024. 20:34
  • Podijeli:
evropski parlament reuters-65e0c0796a76b.webp Foto: Reuters

Poslanici Evropskog parlamenta danas su usvojili paket od deset zakona za reformu migracione i politike azila kao što su je to usaglašeno sa članicama EU, objavljeno je na stranici Evropskog parlamenta.

Nakon što Evropski savjet zvanično odobri paket, zakoni će stupiti na snagu nakon njihovog objavljivanja u Službenom glasniku.

Regulative bi trebalo da počnu sa primjenom za dvije godine.

Članice EU će imati dvije godine vremenskog roka da izmjene unesu u nacionalne zakone. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()