EU i Pfizer konačno postigli dogovor o višku vakcina protiv korone

Neke evropske države su već uništile svoje doze

26.05.2023. 13:49
  • Podijeli:
comirnaty-pfizer-biontech-covid-19-reuters.jpg

Evropska unija i farmaceutske kompanije Pfizer i BioNTech danas su objavili da su postigli dogovor o izmjeni ugovora o nabavci vakcina protiv korone, umanjivši količinu koju EU mora kupiti i pomaknuvši rok za isporuku do 2026. godine, no detalji ugovora nisu poznati.

Dogovor dvije strana postignut je nakon mjeseci pregovora i u vrijeme pritiska evropskih vlada na Brisel da osigura izmjenu ugovora zbog pada broja slučajeva koronavirusa u svijetu i male potražnje za booster dozama.

Neke evropske države su već uništile svoje doze, piše Reuters.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()