Erupacija vulkana je završena: Sad nema ni tople vode

Seizmički senzori više ne detektuju vulkanske potrese - navodi se u saopštenju Islandske meterološke službe /IMO/.

09.02.2024. 18:37
  • Podijeli:
island AP PhotoMarco Di Marco via Tanjug-65c6610c94105.webp Foto: AP PhotoMarco Di Marco via Tanjug

Vulkanska erupcija na Islandu je završena, ali je ostavila tragove oštećenja na putevima i cjevovodima, što je prekinulo isporuke tople vode u dijelovima poluostrva Rejkjanes po niskim temperaturama.

Erupcija je počela juče, a lava je izbačena na visinu od 80 metara iz pukotine u zemlji dužine tri kilometra.

Međutim, do sredine dana, snimci dronova nisu pokazivali znakove aktivnosti na tom mjestu.

Ovo sugeriše da se erupcija završava. Seizmički senzori više ne detektuju vulkanske potrese - navodi se u saopštenju Islandske meterološke službe /IMO/.

Oko 15 miliona metara kubnih rastopljenih stijena poteklo je iz zemlje u prvih sedam časova erupcije, navodi se u današnjoj procjeni IMO-a.

Ovo je od decembra bila treća erupcija u toj oblasti, južno od glavnog grada Rejkjavika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()