Erdogan govorio o sukobu u Ukrajini: Bez Rusije nema mira

Erdogan se danas sastao sa šefom poljskog Biroa za nacionalnu bezbjednost Jacekom Sjeverom i savjetnikom rumunskog predsjednika Jonom Oprisorom.

08.05.2024. 20:56
  • Podijeli:
ERDOGAN-65ec16da90960.webp Foto: AP Photo/Francisco Seco

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan smatra da jednostrane mirovne inicijative o Ukrajini i bez učešća Rusije imaju veoma male šanse za uspjeh, saopšteno je danas iz turskog predsjedništva.

Erdogan se danas sastao sa šefom poljskog Biroa za nacionalnu bezbjednost Jacekom Sjeverom i savjetnikom rumunskog predsjednika Jonom Oprisorom.

"Predsjednik Erdogan je istakao da je pristup turske ukrajinskom pitanju sličan onom koji imaju Poljska i Rusija, počev od činjenice da nikakav napredak nije ostvaren u sukobu za ustanovljenje mira", navodi se u saopštenju iz turskog predsjedništva.

U saopštenju se napominje da je Erdogan ukazao na potrebu za stvaranje šanse koja će objema stranama omogućiti da iz sukoba izađu dostojanstveno i kojom će biti ostvaren mir.

U saopštenju se dodaje da jednostrane mirovne inicijative bez učešća Rusije, imaju veoma male šanse za uspjeh.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()