Ekvador: Ubijen gradonačelnik, napadač zapucao iz ukradenog kamiona

Dok je vršio inspekciju javnih radova u gradu

24.07.2023. 11:34
  • Podijeli:
pistolj_airsoft_foto_Pixabay-6453c499df97f.webp Foto: Pixabay

Gradonačelnik lučkog grada Manta u Ekvadoru, Agustin Intrijago, ubijen je iz vatrenog oružja, a osumnjičeni napadač je u bjekstvu, saopštile su vlasti.

Policija je navela da je Intrijago (38), koji je ponovo izabran za gradonačelnika Mante u februaru, ubijen u nedjelju dok je vršio inspekciju javnih radova u gradu. 

Komandir regionalne policije Edvin Noguera rekao je novinarima da je jedan naoružani napadač izašao iz ukradenog kamiona, otvorio vatru na Intrijaga i ubio njega i jednu ženu, za koju je rekao da je "kolateralna žrtva". 

Službenici obezbjeđenja gradonačelnika uzvratili su i ranjen je vozač kamiona koji je u policijskom pritvoru, prenosi Rojters.

Noguera je rekao da je vozač državljanin Venecuele bez prethodnog krivičnog dosijea, a da je napadač u bjekstvu. 

Policija je saopštila da su policajci pronašli granatu u kamionu i pištolj koji je vjerovatno korišćen prilikom napada. 

Nije poznat motiv napada na gradonačelnika, iako je policija navela da je prijavio da je primio prijetnje upućene vlastima, bez navođenja detalja.  

Ekvador se suočio sa porastom nasilnog kriminala, za koji vlada kaže da je rezultat borbe za moć između kriminalnih bandi koje se bave trgovinom drogom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()