Dvojica ruskih državljana uhapšena u Poljskoj zbog propagande za grupu Wagner

Kaminski je podijelio najnovije informacije o sigurnosnoj situaciji u zemlji na platformi društvenih medija X

14.08.2023. 16:40
  • Podijeli:
wagner rostov reuters-6496989441ee3.webp Foto: Reuters

Poljski ministar unutrašnjih poslova Mariusz Kaminski saopštio je da je Služba unutrašnje sigurnosti (ABW) u saradnji s policijom privela dvojicu ruskih državljana zbog navodne propagande za plaćenike grupe Wagnera, javlja Anadolu.

Kaminski je podijelio najnovije informacije o sigurnosnoj situaciji u zemlji na platformi društvenih medija X, ranije poznatoj kao Twitter.

Posebno je naglasio važnost unutrašnje sigurnosti u zemlji.

"ABW je otkrio i priveo dvojicu ruskih državljana koji su dijelili propagandni materijal Wagnerovih plaćenika u Krakovu i Varšavi", kazao je.

Ministar Kaminski je objavio da se radi o dvije osobe koje se, između ostalog, terete i za špijunažu.

Navodno prisustvo ruske grupe Wagner u blizini granice je dodatna sigurnosna briga Poljske. Poljski premijer Mateusz Morawiecki rekao je ranije da je to prisustvo usmjereno na destabilizaciju situacije na istočnom krilu NATO-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()