Dva planinara pronađena mrtva nakon lavine u Italiji

Hotel u kojem su odsjedali pokrenuo je akciju traženja kada se nisu vratili

27.03.2023. 15:33
  • Podijeli:
mountain-4254821-1920-pixabay-lavina-glecer-.jpg

Dva planinara pronađena su u nedjelju mrtva u lavini u dolini Valle Aurina u italijanskoj sjeveroistočnoj pokrajini Alto Adige.

51-godišnji Italijan i 33-godišnji Litvanac, obojica nastanjeni u Cavallino Treporti u Venetu, nestali su od subote nakon što su krenuli na planinarenje na Sasso Nero, javlja italijanska novinska agencija ANSA.

Hotel u kojem su odsjedali pokrenuo je akciju traženja kada se nisu vratili.

U akciji pronalaska učestvovali su karabinjeri, finansijska policija, ekipe gorske službe spašavanja i helikopterskog spašavanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()