Dunav izazvao poplave u Budimpešti

Vodostaj Dunava dostigao je blizu 7 metara, prema zvaničnim podacima

29.12.2023. 12:02
  • Podijeli:
dunav_budimpešta_anadolija -658e9aef8dd9b.webp Foto: Anadolija

Rijeka Dunav je izazvala poplave u glavnom mađarskom gradu Budimpešti, objavili su iz Generalne direkcije za vodoprivredu Mađarske, javlja Anadolija.

U četvrtak je na društvenim mrežama Generalna direkcija za vodoprivredu podijelila fotografije poplave.

U službenoj izjavi je objašnjeno da je vodostaj u srijedu dostigao 6,93 metra, dodajući da je ovako visoki vodostaj ipak niži od rekordnog od 8,91 metar koji je registrovan prije decenije, 2013. godine.

Direkcija je saopštila da ne očekuju značajnije padavine u narednih nekoliko dana, što bi trebalo dovesti do opadanja vodostaja Dunava.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()