Drama u Rumuniji: Srušio se dio zgrade u internatu, strahuje se da ima mrtvih

Vatrogasci su na licu mjesta i tragaju za preživjelima među ruševinama

18.12.2023. 23:00
  • Podijeli:
Rumunija_internat_foto_YT-65808d5c9dfdc.webp Foto: YouTube/@Antena3CNN

Četvoro djece bilo je zarobljeno ispod ruševina nakon što se urušio dio zgrade u internatu.

Vatrogasci su na licu mjesta i tragaju za preživjelima među ruševinama.

Incident se dogodio u internatu srednje škole Tamasi Aron u Odorhejulu Sekujesku, u okrugu Hargita.

Do sada su iz ruševina izvučene tri osobe, jedna svjesna, jedna polusvjesna i jedna sa kardiorespiratornim zastojem, koja je reanimirana i prevezena je u bolnicu radi nastavka davanja neophodne medicinske njege, prenosi Blic.

Za još jednim djetetom se traga.

"Do ovog trenutka su izvađene tri osobe, jedna u svjesnom stanju, jedna u polusvesnom stanju i posljednja u teškom stanju, sve tri su prevezene u opštinsku bolnicu u Odorhejul Sekujesku… Kolege su angažovane u akcijama traganja i spasavanja za sve moguće žrtve. Djeca su stara oko 16-17 godina", rekli su spasioci.

Pogođena površina je oko 200 kvadratnih metara. Na mjestu intervencije nalaze se 2 vatrogasna vozila i više vozila hitne pomoći.

Prema riječima portparola Gradske kuće Odoreju Sekujeska Zorga Noemija, u dvorištu internata sprovedeni su radovi na priključenju zgrade na kanalizacionu mrežu i vodovod. Moguće je da su radovi izvedeni ispod temelja zgrade uticali na otpornu konstrukciju.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()