Dolar ojačao, cijene nafte pale

Cijena barela na londonskom tržištu skliznula je jutros 0,94 posto

28.03.2024. 21:09
  • Podijeli:
nafta reuters-6581ddab41c0f.webp Foto: Reuters

Na valutnim tržištima vrijednost dolara je prema košarici valuta porasla.

Dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke u odnosu na ostalih šest najvažnijih svjetskih valuta, kreće se oko 104,40 bodova, dok je jučer u ovo doba iznosio 104,20 bodova.

Pritom je tečaj dolara prema japanskoj valuti porastao s jučerašnjih 151,40 na 151,97 jena, najvišu razinu u 34 godine.

Na tim je nivoima prošlih godina japanska centralna banka intervenisala.

Američka je valuta ojačala i u odnosu na evropsku, pa je cijena eura skliznula na 1,0825 dolara, dok je jučer u ovo doba iznosila 1,0840 dolara.

Cijene su nafte, pak, pale. Cijena barela na londonskom tržištu skliznula je jutros 0,94 posto, na 85,45 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 0,86 posto, na 80,90 dolara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()