Djevojka u SAD brutalno ubijena prije 58 godina: Policija tek sad riješila slučaj

Barbier je uhapšen u ponedjeljak u svom domu u Missouriju i optužen za ubistvo prvog stepena

05.05.2024. 13:00
  • Podijeli:
nesreca-amerika-udes.jpeg

James Barbier, 79-godišnjak optužen je za ubistvo 18-godišnjakinje koja je izbodena više od 120 puta u svojoj kući u predgrađu Chicaga prije gotovo šest desetljeća.

Barbier je uhapšen u ponedjeljak u svom domu u Missouriju i optužen za ubistvo prvog stepena.

Mrtvo tijelo Karen Snider pronašao je njen suprug Paul Snider 12. novembra 1966. nakon što se kasno u noći vratio u njihovu kuću u Calumet Cityju u Illinoisu. Policija je ponovno otvorila slučaj 2022. i poslala predmete s mjesta događaja, uključujući žrtvinu haljinu i krvlju umrljanu posteljinu, na testiranje.

Pušten iz zatvora

Krv je odgovarala Barbierovom DNK i nakon hapšenja izručen je Illinoisu. Snider je ubijena, dok je njena dvomjesečna kćerka koja je bila u kolijevci prošla bez ikakvih povreda. Barbier, koji je sa žrtvinim suprugom radio na željezničkom kolodvoru, uhapšen je 1966., ali nikada nije optužen.

Ured državnog tužitelja priopćio je da je Barbier pušten u četvrtak nakon što ga tužitelji nisu tražili da ga zadrže u zatvoru zbog njegove dobi i “fizičke slabosti”. Međutim, zabranjeno mu je napuštati Missouri ili Illinois te je morao predati svoju putovnicu i vatreno oružje.

Nije jasno ima li Barbier advokata, ali poznato je da ga čeka novo jedno sudsko saslušanje 21. maja, piše Sky News.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()