Dječak na letu doživio traumatično iskustvo: Aviokompanija će mu morati isplatiti “debelu” odštetu

Zbog incidenta, koji se dogodio u junu 2018. godine, Stefan je navodno imao i noćne more

13.07.2023. 10:26
  • Podijeli:
ryanair- reutersd-6427c6eaec07b.webp Foto: Reuters

Stefanu Kokiću, koji je doživio traumu na letu 2018. godine, kompanija Ryanair moraće da isplati odštetu.

Kompaniji je naloženo da Stefanu isplati gotovo 10.000 eura, jer je doživio “zastrašujuće iskustvo” na letu iz Irske u Hrvatsku, kada je iznenada pao pritisak u kabini.

Zbog incidenta, koji se dogodio u junu 2018. godine, Stefan je navodno imao i noćne more.

Stefan je u vrijeme incidenta imao samo 11 godina. Putovao je iz Dublina u Zadar kada je u avionu iznenada pao pritisak u kabini. Avion je zbog hitnog slijetanja skrenuo na aerdrom Frankfurt Hahn prije nego što su Stefan i njegovi roditelji konačno nastavili put prema svom odredištu. Stefanu je naknadno dijagnostifikovan nivo stresa koji je posljedica incidenta, kao i glavobolje, prenosi Mirror.

“Stefan je bio uključen u zastrašujuće iskustvo”, rekao je advokat tinejdžera Okružnom građanskom sudu.

Porodica dječaka je utvrdila da je on pretrpio emocionalnu uznemirenost kao posljedicu ovog događaja, ali da se dobro nosio s tim iskustvom. Ovaj tinejdžer, koji živi u Kildareu u Irskoj, tužio je Ryanair preko svoje majke. Sudija je odobrio ponudu Ryanair-a za nagodbu od 10.000 eura na temelju “neriješenih pitanja”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()