Detalji eksplozije na granici SAD-a i Kanade: Poginule dvije osobe, područje blokirano

Za sada nisu poznati razlozi zbog kojih je došlo do eksplozije

22.11.2023. 22:35
  • Podijeli:
most duga, rainbow bridge, koji spaja sad i kanadu, američka policija, SAD - 22 nov 2023 - foto Derek Gee The Buffalo News via AP Tanjug-655e577f13940.webp Foto: Derek Gee/The Buffalo News via AP/Tanjug

Sigurnosne službe SAD-a saopćile su kako su u eksploziji automobila na mostu Rainbow koji povezuje SAD i Kanadu u blizini Nijagarinih vodopada poginule dvije osobe.

Kako je naglašeno, poginula su dva putnika koja su bila u vozilu koje je eksplodiralo na granici.

"Automobil se nalazio na mostu kada je prošao početni kontrolni punkt na kojem se ispituju identifikacioni dokumenti prije nego što je došlo do eksplozije", piše CNN.

Za sada nisu poznati razlozi zbog kojih je došlo do eksplozije.

"Policija New Yorka i granične službe SAD-a su na licu mjesta i vrše istragu. Izvori su također rekli da nije bilo ozbiljnih povreda osim putnika koji su se nalazili u automobilu. Navodno se radilo o dvojici muškaraca", pojašnjava se.

Iako su se pojavile kontradiktorne informacije o tome kako je riječ i o terorističkom napadu, državni ministar javne sigurnosti Dominic LeBlanc izjavio je kako je rano špekulisati.

"Ne bi bilo jednostavno odgovorno špekulisati o tome šta se tačno dogodilo. Ovo je očigledno vrlo ozbiljna situacija. Kanadske agencije čine sve što mogu da osiguraju područje. Uskoro ćemo razgovarati i sa američkim kolegama", pojasnio je LeBlanc.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()