Čak 50 dronova palo u rijeku tokom adventa

Ronioci su pokušali izvući iz rijeke oko 50 oštećenih dronova

Autor: UNA HR
03.12.2022. 21:52
  • Podijeli:
drone-pixabay.jpg

Adventska priredba u Perthu u Australiji krenula je po zlu nakon što su se dronovi u vrijednosti od 100.000 australskih dolara (pola milijuna kuna) srušili u vodu.

9News je izvijestio da je tijekom adventske proslave u Gradu svjetlosti, oko 50 dronova, od kojih je svaki koštao oko 2000 australskih dolara (nešto manje od 10 tisuća kuna), palo u rijeku Swan u Elizabeth Quayu nedugo nakon što su poletjeli.

Gradonačelnik grada Pertha Basil Zempilas priznao je da 'neki od dronova nisu radili ono što su trebali', ali srećom, nisu nikoga ozlijedili.

"Prihvaćam da flota dronova nije ispunila očekivanja", rekao je za 9News.

Josh Van Ross iz Drone Sky Showa objasnio je za 7NEWS zašto se ovako nešto moglo dogoditi.

"Ova tehnologija još uvijek je u razvoju", rekao je Josh.  "Ako postoji bilo kakvo ometanje zbog vjetra, dronovi se međusobno sudaraju, propeleri pucaju... Postoje stvari koje pođu po zlu... Zapravo je normalno da dva do tri drona padaju po njihovom lansiranju, ali ovaj put je bilo više", dodao je.

Ronioci su pokušali izvući oštećene dronove iz rijeke, piše LAD Bible.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()