Bugarska zabranila ulazak automobilima s ruskim tablicama

Riječ je o putničkim i drugim automobilima ruskih registarskih oznaka namijenjenih prevozu do deset osoba

03.10.2023. 21:10
  • Podijeli:
bugarska pixabay-638e3430f1a91.webp Foto: Pixabay

Bugarska je uvela zabranu ulaska vozilima s ruskim registarskim oznakama, javlja Anadolu.

Odluka je u skladu sa smjernicama Evropske unije od 11. septembra, kada su pozvane zemlje članice da zabrane vozila s ruskim registarskim tablicama, objavila je u ponedjeljak državna novinska agencija BTA.

Riječ je o putničkim i drugim automobilima ruskih registarskih oznaka namijenjenih prevozu do deset osoba, uključujući i lične, napominje se, dodajući da su izuzeti automobili kupljeni u Rusiji za diplomatsko-konzularna predstavništva EU i zemalja članica.

Bugarska je nakon Estonije, Letonije, Litvanije, Finske i Poljske postala posljednja zemlja EU koja je zabranila ulazak automobila s ruskim tablicama. 
Evropska komisija je 11. septembra potvrdila da sankcije uvedene Rusiji zbog njene “specijalne vojne operacije” u Ukrajini uključuju zabranu vozila registrovanih u Rusiji da prelaze granice EU. Bugarski ministar unutrašnjih poslova Kalin Stojanov rekao je 14. septembra da je dokument o zabrani stigao. 

Zatim je napomenuo da dokument treba da se ispita i da se donese odluka kako dalje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()