Broj mrtvih u požaru u Istanbulu porastao na 29

U gašenju požara je učestvovalo 31 vatrogasno vozilo i 86 vatrogasaca

02.04.2024. 16:29
  • Podijeli:
turska pozar anadolija-660c1636bb2c1.webp Foto: Anadolija

Ured guvernera Istanbula saopćio je da je 29 osoba izgubilo život u požaru koji je izbio u noćnom klubu koji se nalazio ispod 16-spratnice u istanbulskoj četvrti Besiktas, a tri povrijeđene osobe su hospitalizirane, javlja Anadolu.

U višespratnici je izbio požar iz još uvijek nepoznatog razloga.

Nakon dojave, na mjesto nesreće su upućene vatrogasne, medicinske i policijske ekipe.

U gašenju požara je učestvovalo 31 vatrogasno vozilo i 86 vatrogasaca. Požar je zahvaljujući naporima vatrogasaca ugašen.

U saopćenju Ureda guvernera Istanbula navedeno je kako je požar izbio u 12.47 sati po lokalnom vremenu (11:47 po srednjoevropskom) u noćnom klubu koji se nalazi na spratovima -1 i -2 u 16-spratnoj zgradi u ulici Yildiz Posta, u naselju Gayrettepe.

Navedeno je da je požar izbio usljed renoviranja u noćnom klubu, iako nije naveden tačan uzrok.

"Požar je ugašen zahvaljujući intervenciji vatrogasnih jedinica. Poginulo je 29 osoba. Hospitalizovane su tri osobe s teškim povredama", objavio je Ured guvernera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()