Blokade učinile svoje: Povećan broj kamiona na granici

Sada ih ima oko 2.200 na poljskoj granici.

08.04.2024. 16:48
  • Podijeli:
poljski poljoprivrednici x@AttentiveCEE-65b1361b4e263.webp Foto: x@AttentiveCEE

Broj kamiona koji stoje u redu na ukrajinsko-poljskoj granici povećan je u odnosu na prošlu sedmicu sa 1.500 na 2.200, usljed blokade poljskih poljoprivrednika, rekao je portparol ukrajinske pogranične službe Andrej Demčenko.

On je sredinom prošle sedmice iznio pretpostavku da je oko 1.500 kamiona na granici sa Poljskom zbog protesta.

"Sada ih ima oko 2.200 na poljskoj granici. Poljski poljoprivrednici nastavljaju sa blokadama tri prelaza sa Ukrajinom - Jahodin, Rava-Ruska i Uhriniv", naglasio je Demčenko.

Prema njegovim riječima, poljoprivrednici su spriječili kamione da idu ka Poljskoj preko prelaza Jahodin i Rava-Ruska, uprkos tome što su ranije propustili prazna vozila.

Poljski poljoprivrednici pokrenuli su protest 9. februara i blokiraju puteve i granične prelaze sa Ukrajinom sa zahtjevom da se ukine bescarinski uvoz poljoprivrednih proizvoda iz te zemlje i da se ublaži klimatska politika EU. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()