Blinken: Hamas je jedina prepreka prekidu vatre u Gazi

"Čekamo da vidimo hoće li doista pristati na prekid vatre i oslobađanje talaca", rekao je Blinken na forumu Sedona Instituta McCain u Arizoni

04.05.2024. 10:11
  • Podijeli:
entoni blinken - 18 mart 2024 - profimedia-65f994204d34d.webp Foto: Profimedia

Hamas ostaje "jedina prepreka između naroda Gaze i prekida vatre" s Izraelom, rekao je jučer američki državni sekretar Antony Blinken.

"Čekamo da vidimo hoće li doista pristati na prekid vatre i oslobađanje talaca", rekao je Blinken na forumu Sedona Instituta McCain u Arizoni.

"Trenutno je stvarnost da je Hamas jedina prepreka između ljudi u Gazi i primirja", dodao je. Izrael i zemlje posrednice još uvijek čekaju odgovor Hamasa na prijedlog 40-dnevnog primirja povezanog s oslobađanjem talaca u Gazi, u zamjenu za palestinske zarobljenike koje drži Izrael.

Hamasova delegacija danas odlazi u Kairo kako bi nastavila razgovore.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()