Bivši pakistanski premijer u trećoj presudi ove sedmice osuđen na sedam godina zatvora

Khan i njegov supruga osuđeni su na po sedam godina zatvora zbog nezakonitog braka

03.02.2024. 13:56
  • Podijeli:
khan_anadolija -65be3542b3d9d.webp Foto: Anadolija

Pakistanski sud osudio je u subotu bivšeg premijera Imrana Khana i njegovu suprugu Bushru Bibi na po sedam godina zatvora zbog optužbi za nezakonit brak.

Sudija Qudrat Ullah objavio je presudu u zatvoru Adiala u Rawalpindiju, prenosi lokalni emiter ARY.

Sudija je izrekao i kaznu od milion pakistanskih rupija (3.575 dolara) Khanu i njegovoj supruzi.

Khan i Bibi optuženi su 16. januara, a suđenje je završeno za 16 dana.

Bibin bivši suprug, Khawar Farid Maneka, nedavno je podnio tužbu protiv njih dvoje nakon oko šest godina i optužio ih da su se vjenčali bez završetka „iddata“, obaveznog perioda čekanja nakon razvoda, i da su počinili preljubu, koja je zabranjena u Pakistanu.

Khan, koji je trenutno zatvoren u zatvoru Adiala, uhapšen je u avgustu prošle godine sa više optužni.

Ovo mu je četvrta presuda i treća ove sedmice.

Bivša zvijezda kriketa i njegova supruga osuđeni su u srijedu na po 14 godina zatvora u slučaju vezanom za ilegalnu prodaju državnih poklona. Presuda je uslijedila dan nakon što je Khan dobio deset godina zatvora zbog odavanja državnih tajni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()