Biden će danas održati ključni govor

Bijela kuća je saopćila da će u svom govoru demokrata Biden također "odati počast naslijeđu" pokojnog senatora iz Arizone Johna McCaina

28.09.2023. 16:00
  • Podijeli:
Joe Biden foto AP Photo:Susan Walsh-648d757f192e1.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Američki predsjednik Joe Biden održat će ključni govor u Arizoni u četvrtak o zaštiti demokratskih institucija, u novom napadu na Donalda Trumpa dok rivali pojačavaju kampanju za predsjedničke izbore 2024.

Bijela kuća je saopćila da će u svom govoru demokrata Biden također "odati počast naslijeđu" pokojnog senatora iz Arizone Johna McCaina, umjerenog republikanca koji je dijelio njegovu antipatiju prema Trumpu.

S obzirom na to da su ankete pokazale da su rame uz rame, 80-godišnji Bajden je nedavno pojačao napade na republikanskog kandidata Trumpa zbog pokušaja da "uništi" demokratiju.

Populistički tajkun Trump suočava se s krivičnim prijavama za pokušaj preokreta izbora 2020, koje su njegove pristalice pokušale poništiti napadom na Kapitol 6. januara 2021. godine.

Bidenov govor u Tempeu, Arizona, "će se fokusirati na važnost američkih institucija u očuvanju naše demokratije i potrebu za stalnom lojalnošću američkom ustavu", rekao je jedan zvaničnik Bijele kuće.

- Predsjednik će odati počast svom prijatelju i ratnom heroju, pokojnom senatoru Johnu McCainu, čija netrpeljivost prema zloupotrebi moći i vjere u Americi predstavlja snažan primjer koji treba slijediti - dodao je zvaničnik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()