Belgija zabranjuje ulazak izraelskim naseljenicima koji su umiješani u nasilje na Zapadnoj obali

Evropska unija osudila je porast nasilja među naseljenicima nakon napada Hamasa na Izrael 7. oktobra

07.12.2023. 16:32
  • Podijeli:
izraelska-naselja-anadolija.jpg

Belgija će zabraniti ulazak izraelskim naseljenicima sa okupirane Zapadne obale koji su bili umiješani u nasilje nad Palestincima, rekla je potpredsjednica vlade Petra De Sutter, a prenosi Guardian.

Evropska unija osudila je porast nasilja među naseljenicima nakon napada Hamasa na Izrael 7. oktobra, a ove sedmice su Sjedinjene Države počele nametati zabrane izdavanja viza za osobe optužene za umiješanost u takve incidente.

“Nasilnim naseljenicima će biti odbijen ulazak u Belgiju i ja ću predložiti da se Belgija zalaže za zabranu putovanja širom EU”, napisala je De Sutter na X.

U srijedu navečer, belgijski premijer Alexander De Croo je također rekao da će Belgija surađivati sa SAD na sankcijama protiv pojedinaca koji štete miru na Zapadnoj obali.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()