Automobil eksplodirao na mostu koji povezuje Kanadu i SAD, pripadnici FBI-a blokirali područje

Kako piše BBC, incident se dogodio na mostu Rainbow dan uoči praznika Dana zahvalnosti

22.11.2023. 20:27
  • Podijeli:
SAD_Kanada_eksplozija_foto_TW Cropped-655e56154af61.webp Foto: Twitter/@themacrostory

Na mostu koji povezuje Sjedinjene Američke Države i Kanadu, u blizini Nijagarinih vodopada, danas je eksplodirao automobil, a na mjesto eksplozije odmah je upućen i FBI.

Kako piše BBC, incident se dogodio na mostu Rainbow dan uoči praznika Dana zahvalnosti.

"Pošto je ova situacija 'fluidna', ovo je sve što možemo reći za sada", navodi se u saopćenju FBI-a.¸

Guvernerka New Yorka Kathy Hochul takoeđr je potvrdila da je došlo do incidenta.

"Državne agencije su na licu mjesta i spremne su pomoći. Uskoro ću se sastati sa policijom i hitnim službama o obavijestit ću građane kad budemo imali više informacija", rekla je.

Prema onome što je za sada poznato, vozilo je pokušalo da uđe u SAD iz pravca Kanade kada je eksplodiralo. Za sada nije utvrđeno da li se u automobilu nalazila bomba ili je riječ o drugačijoj vrsti eksplozije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()