Australka porodici bivšeg supruga skuhala otrovne gljive, tri osobe mrtve

Policija također tvrdi da je pokušala ubiti svog bivšeg supruga još najmanje tri puta

07.05.2024. 12:49
  • Podijeli:
Erin Patterson_foto-BBC-6639df34ef930.webp Foto: BBC

Australka koja je po svemu sudeći ubila troje ljudi, skuhavši im otrovne gljive, izjasnila se pred sudom da nije kriva, prenosi BBC.

Erin Patterson (49) suočena je s optužbama za tri ubistva i dva pokušaja ubojstva zbog fatalnog obroka Wellington govedine koje je s otrovnim gljivama poslužila porodici bivšeg muža, u julu prošle godine.

Policija također tvrdi da je pokušala ubiti svog bivšeg supruga još najmanje tri puta.

Ona je više puta rekla da nije namjerno otrovala svoje goste, a to je ponovila i na suđenju.

Patterson je priredila ručak u svom domu u Leongathi, jugoistočno od Melbournea, 29. jula prošle godine.

Na ručku su bili njeni bivši svekar i svekrva Gail i Don Patterson, zajedno s Gailinom sestrom Heather Wilkinson i Heatherinim suprugom Ianom.

Policija je rekla da je njen bivši suprug Simon Patterson također bio pozvan, ali nije mogao doći.

Nekoliko sati nakon što su pojeli obrok, četvero gostiju se teško razboljelo te se isprva posumnjalo na teško trovanje hranom.

No u roku od nekoliko dana bračni par Patterson, oboje u dobi od 70 godina, te Heather Wilkinson, u dobi od 66 godina, umrli su.

Ian Wilkinson (68) je jedini preživio, i to nakon što je proveo gotovo tri mjeseca u bolnici.

Policija kaže kako vjeruje da su svi jeli zelene pupavke, iznimno otrovne i smrtonosne gljive.

Patterson je policija odmah osumnjičila za višestruko ubistvo i pokušaje ubistva, a istražitelji su nakon toga otkrili još tri pokušaja ubistva njenog bivšeg supruga između 2021. i 2022. te je Patterson tako optužena za čak osam kaznenih djela.

Slučaj Petterson sada će biti proslijeđen po ubrzanom postupku Vrhovnom sudu u Melbourneu, a prvo ročište zakazano je za 23. maja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()