Anketa pokazala: Amerikanci misle da je Bajden prestar za drugi mandat

Ista anketa pokazuje da 59% Amerikanaca smatra da su i Bajden i Donald Tramp (77) prestari za predsjedničku ulogu, a 27% ih misli da je samo Bajden prestar

12.02.2024. 17:45
  • Podijeli:
Tan2023-07-0711021461_2 džozef bajden AP PhotoEvan Vucci)-64a863f222687.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Prema anketi koju je proveo ABC News 86% Amerikanaca smatra da je Džozef Bajden (81) prestar da odsluži još jedan predsjednički mandat.

Ista anketa pokazuje da 59% Amerikanaca smatra da su i Bajden i Donald Tramp (77) prestari za predsjedničku ulogu, a 27% ih misli da je samo Bajden prestar, prenosi Index.

Postoji velika razlika u tome kako stranke vide svoje kandidate. Tako, 73% demokrata smatra da je Bajden prestar da bude predsjednik, dok samo 35% republikanaca misli da je Tramp prestar za tu ulogu.

Prema ovoj anketi, 91% neopredijeljenih glasača misli da je Bajden prestar da bude predsjednik, a 71% ih misli isto za Trampa.

Zabrinutost Amerikanaca starijom dobi predsjedničkih kandidata značajno se povećala od septembra prošle godine kad je provedena prošla takva anketa.

Prije četiri dana objavljeno je da je Bajden zadržao povjerljive dokumente koje nije smio. Da bi trebao biti kažnjen za zločin smatra 38% Amerikanaca, 34% ih misli da nije, a 28% je neodlučno.

Tramp je bio optužen za čuvanje dokumenata nakon što je završio sa predsjedničkom dužnosti. Jedna od četiri tužbe još traje. Bivši predsjednik demantuje da je kriv.

Osim mišljenja o dobi predsjedničkih kandidata, anketa je uključivala i pitanja o tome kojem kandidatu glasači više vjeruju po pitanju nekih problema. Amerikanci smatraju da će se Tramp bolje suočiti sa problemima kriminala, ekonomije i inflacije, a Bajdenu vjeruju po pitanjima pobačaja, zdravstvenog sistava i klimatskih promjena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()