Amerika proglašava kraj pandemije u maju

Vanredno stanje uskoro ističe

31.01.2023. 09:35
  • Podijeli:
koronavirus-pixabay-2-.jpg

Administracija predsjednika Amerike Joea Bidena dala je do znanja da će 11. maja proglasiti kraj zdravstvene krize uzrokovane covidom-19, tri godine nakon što je SAD uveo stroge epidemiološke mjere kako bi obuzdao širenje bolesti.

Vanrednu situaciju i krizu javnog zdravstva u zemlji zbog pandemije koronavirusa proglasila je 2020. tadašnja administracija predsjednika Donalda Trumpa, ali Biden ju je stalno produžavao, što je milionima Amerikanaca omogućilo besplatno testiranje, vakcine i lijekove protiv covida-19.

Ured Bijele kuće za upravljanje i budžet (OMB) saopćio je da vanredno stanje uskoro ističe, ali će se produžiti do 11. maja i potom okončati.

S ukidanjem vanredne zdravstvene krize, lijekovi i vakcine više neće biti besplatni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()