Američki general: Sumnjam da ćemo ikad više vidjeti Prigožina

On misli da šef Vagnera nije živ, a ako jeste - mogao bi da bude u zatvor

13.07.2023. 14:55
  • Podijeli:
jevegenij prigožin (AP Photo) tanjug-6497da7c383c2.webp Foto: AP Photo/Tanjug

Penzionisani general Robert  Abrams, koji je ranije služio kao komandant američkih snaga u Koreji, rekao je za ABC Njuz da sumnja da ćemo ikada više u javnosti vidjeti osnivača privatne vojne grupe "Vagner" Jevgenija Prigožina. 

Abrams je rekao da misli da šef Vagnera nije živ, a ako jeste - mogao bi da bude u zatvoru.

„Mislim da su ga ili sakrili, ili poslali u zatvor ili su ga sklonili na neki drugi način, ali sumnjam da ćemo ga ikada više vidjeti“, kazao je američki general.

Upitan da li misli da je Prigožin živ, general Abrams je rekao: 

„Ja lično mislim da nije, a ako jeste, negdje je u zatvoru”.

Prigožin nije viđen u javnosti od dana njegove kratkotrajne pobune koja se završila 24. juna. 

Vagnerova pobuna se završila dogovorom između Kremlja i Prigožina uz posredovanje Bjelorusije. Iako su tačni uslovi ugovora još nejasni, vjeruje se da je šef Vagnera pristao da se preseli u Bjelorusiju.

Kremlj je saopštio da je ruski predsjednik razgovarao sa Prigožinom 29. juna - pet dana nakon završetka pobune. 

Prošle nedjelje bjeloruski lider Aleksandar Lukašenko je rekao da Prigožin nije u Bjelorusiji, već u Rusiji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()