Američka država Tennessee usvojila zakon koji omogućava nastavnicima da nose oružje u školama

O svemu će konačnu odluku donijeti republikanski guverner Bill Lee

26.04.2024. 22:09
  • Podijeli:
ucionica-djaci-klupe-skola-pixabay.jpg

Republikanski zakonodavci iz Tennesseeja usvojili su zakon kojim će se nekim nastavnicima i osoblju omogućiti da nose skriveno oružje u krugu javnih škola.

Demonstranti su u utorak uzvikivali "Krv na vašim rukama" ispred Tennessee Housea nakon što je usvojen zakon koji će omogućiti nekim nastavnicima i osoblju da nose skriveno oružje u javnim školama i zabraniti roditeljima i drugim nastavnicima da znaju ko će biti naoružan.

O svemu će konačnu odluku donijeti republikanski guverner Bill Lee.

Ako ga potpiše kao zakon, to bi bilo najveće proširenje pristupa oružju u državi od prošlogodišnje smrtonosne pucnjave u privatnoj osnovnoj školi u Nashvilleu.

Četiri republikanaca u Predstavničkom domu i svi demokrate protivila su se zakonu koji je prethodno usvojio državni Senat. Ova mjera bi zabranila otkrivanje onih koji nose oružje osim školskih administratora i policije, uključujući roditelje učenika, pa čak i druge nastavnike. Direktor, školski okrug i agencija za provođenje zakona morali bi pristati da osoblju dopuste da nosi oružje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()