Aktivisti u Engleskoj pustili miševe obojene u boje Palestine u McDonald's

Do prvog incidenta je došlo u ponedjeljak, a policija navodi da je pokrenula istragu

01.11.2023. 18:18
  • Podijeli:
miševi_mcdonalds_screenshot_tiktok 1-6542803366660.webp Foto: Screenshot/Tiktok

Propalestinski aktivisti su u dva restorana brze hrane McDonald’s u Birminghamu pustili miševe obojene u boje palestinske zastave.

Do prvog incidenta je došlo u ponedjeljak, a policija navodi da je pokrenula istragu.

Na videosnimci događaja objavljenoj na društvenim mrežama vidi se kako muškarac nosi glodavce i baca ih na pod McDonald'sa pred užasnutim posjetiteljima. Zatim je povikao: “Bojkot Izraela” i “Je*i se Izrael”.

Tekst na kraju videa poziva ljude na bojkot svih robnih marki koje su izravno podržavaju “izraelski apartheid”.

Policija: Ovo se tretira kao kazneno djelo
Druga pak snimka prikazuje kako djelatnici druge podružnice McDonald'sa u Birminghamu u utorak hvataju miševe obojane crvenom, crnom, zelenom i bijelom bojom te ih stavljaju u plastične spremnike.

“Provodimo istragu nakon što je netko pustio žive glodavce u restoran u blizini Watson Roada. Ovakav postupak nije prihvatljiv ni pod kojim okolnostima te se tretira kao kazneno djelo uznemiravanja javnosti”, priopćila je policija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()