Aerodromi u Njemačkoj sutra u štrajku, najveći haos se očekuje u Frankfurtu

Svi sutrašnji odlazni letovi otkazani

31.01.2024. 21:30
  • Podijeli:
strajk frankfurt reuters-65ba4e46037c9.webp Foto: Reuters

Protesti radnika u Njemačkoj će se sutra proširiti i na neke važne aerodrome, uključujući onaj najprometniji u Frankfurtu, nakon što je sindikat Verdi pozvao na štrajk osoblja koje obezbjeđuje bezbjednost na aerodromima da bi tako povećao pritisak na Vladu Njemačke prilikom pregovora o platama.

„Bezbjednosni kontrolni punktovi van tranzitne zone će biti zatvoreni i zbog toga putnici neće moći da se ukrcaju na letove iz Frankfurta“, navodi se u saopštenju operatera Aerodroma Frankfurt, kompanije Fraport.

Svi putnici koji su željeli da sutra polete sa frankfurtskog aerodroma će morati da promijene planove, prenosi Reuters.

Portparol Aerodroma Berlin-Brandenburg je rekao da su svi sutrašnji odlazni letovi otkazani, ali da će se situacija na berlinskom aerodromu vratiti u normalu u petak.

Aerodrom Hamburg saopštio je da će preduzeti slične mjere.

„Svih 126 odlaznih letova u četvrtak će biti otkazano ili će se realizovati bez putnika“, saopštio je hamburški aerodrom i dodao da sutra treba očekivati i kašnjenja i otkazivanja dolaznih letova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()