Snažan ciklon stiže preko Jadrana: Region se sprema za promjenu vremena

Kakav temperaturni šok

20.04.2024. 21:00
  • Podijeli:
kiša pljusak vladimir šporičić tanjug-6475938addbb6.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporičić

U toku noći i sutrašnjeg dana preko južnog i srednjeg dijela Jadranskog mora premještaće se snažan ciklon, a on će drugog dana vikenda donijeti promjenu vremena u regionu.

U BiH se sutra očekuje oblačno vrijeme sa padavinama, uz temperaturu vazduha do 12 stepeni Celzijusovih.

Ujutro i prije podne biće hladnije i oblačno uz jaču kišu, a u brdsko-planinskim predjelima padaće snijeg, uz formiranje manjeg snježnog pokrivača.

Susnježica i snijeg će ponegdje padati i u nižim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na sjeveroistoku, u Semberiji, padaće slaba kiša.

U drugom dijelu dana padavine će slabiti i prestati prvo na zapadu, a zatim i na jugu i istoku.

Duvaće umjeren vjetar, na jugu i planinama i jak, sjeverni, koji će postepeno slabiti u drugom dijelu dana.

Jutarnja temperatura vazduha biće od jedan do pet, na jugu do osam, u višim predjelima od minus dva, a dnevna od pet na jugoistoku do 12 na jugu i sjeveru, u višim predjelima od jedan Celzijusov stepen.

U većini krajeva danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a do kraja dana očekuje se kiša ili lokalni pljuskovi, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako prenosi Telegraf ciklon koji dolazi sa Jadrana će na svom putu ka severoistoku preći preko Srbije i direktno pogoditi i Crnu Goru.

U Crnoj Gori već tokom večeri slijedi jače naoblačenje sa kišom.

U toku noći i u nedelju ujutro širom Crne Gore očekuju se veoma obilne padavine.

U planinama na sjeveru očekuje se snijeg. Snijeg bi padao iznad 1.000 metara i palo bi i do 20 centimetara snijega, a tokom jutra snijeg bi se spustio i u niže predjele sjeverne Crne Gore, pa bi zabijelio čak i gradove.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()