Skaki određen kućni pritvor, oduzeti mu diplomatski pasoši

Tužilaštvo KS Abdulaha Skaku sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nasavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanja dara i drugih oblika koristi i povreda ravnopravnosti čovjeka i građanina

19.06.2023. 22:19
  • Podijeli:
PRIVOĐENJE ABDULAH SKAKA-64789cc6cb273.webp Foto: Twitter

Bivši gradonačelnik Sarajeva, te ambasador BiH u Kataru Abdulah Skaka pušten je iz pritvora, ali su mu određene mjere zabrane.

Ročište je zbog požara u zgradi kantonalnog suda održano na Ilidži, a sud je odlučio uvažiti prijedlog Tužilaštva KS

Podsjećamo, postupajući tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo predložili su Općinskom sudu u Sarajevu ukidanje pritvora uz istovremeno određivanje mjera zabrane osumnjičenom Abdulahu Skaki, budući da više ne postoje zakonski razlozi zbog kojih je pritvor određen i zbog činjenice da je istraga protiv osumnjičenog u završnoj fazi i da se uskoro očekuje donošenje konačne tužilačke odluke. Sudu je predložena zabrana napuštanja adrese prebivališta, odnosno, “kućni pritvor”.

Predloženo je i oduzimanje svih putnih isprava osumnjičenom, među kojima i dva diplomatska pasoša, potom, zabrana korištenja lične karte za prelazak granice kao i zabrana komuniciranja sa svjedocima, saučesnicima i prikrivačima u ovom predmetu, što je Sud također prihvatio.

Tužilaštvo KS Abdulaha Skaku sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nasavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanja dara i drugih oblika koristi i povreda ravnopravnosti čovjeka i građanina.  

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()