Sjajne vijesti: Ryanair demantuje zimske rezove, najavljuje nove rute za cijeli region

Ove zimske sezone Ryanair ima 55 letova sedmično iz Zagreba, devet sedmično iz Podgorice, osam iz Banjaluke i četiri sedmične rotacije iz Niša

28.12.2023. 17:05
  • Podijeli:
ryanair - reuters-63d8b233ebb14.webp Foto: Reuters

Ryanair je demantovao napise koji su se pojavili u nekim domaćim medijima da ove zimske sezone smanjuje frekvencije u svojim odredištima diljem bivše Jugoslavije.

Zračni prijevoznik održava svoj najveći regionalni zimski red letenja i nije napravio nikakve promjene u svom početnom rasporedu, koji je finaliziran još u septembru.

Nastavlja se iz izvještaja da će prijevoznik smanjiti frekvencije iz svoje zagrebačke baze, kao i Podgorice, Banjaluke i Niša tokom prvog kvartala 2024. Aviokompanija je istaknla da zbog svoje politike ne održava letove na Božić, kao i ograničene operacije 24. decembra, zakazuje dodatne frekvencije na odabranim rutama u sljedećoj sedmici kako bi nadoknadio letove koji nisu bili obavljeni zbog praznika, nakon čega se usluge vraćaju na normalu, što je moglo izazvati zabunu oko zašto se frekvencije na određenim rutama razlikuju između zadnjih nekoliko dana u godini i prvih nekoliko dana nove godine u usporedbi s ostatkom zimske sezone, javlja Ex-Yu Aviation.

Ove zimske sezone Ryanair ima 55 letova sedmično iz Zagreba, devet sedmično iz Podgorice, osam  iz Banjaluke i četiri sedmične rotacije iz Niša. Ovo isključuje prvu sedmicu januara kada su odabrani letovi dodani kako bi se nadoknadio smanjeni raspored tokom posljednjih nekoliko dana decembra.

“Ryanair je jedini veliki evropski zračni prijevoznik koji je značajno povećao promet nakon Covida, posebno na Balkanu, gdje su drugi zračni prijevoznici prestali rasti, skraćuju rute i smanjuju promet. Želimo se jako fokusirati na ovu regiju. Vidimo da će ovo biti veliki dio našeg nadolazećeg širenja", rekao je zrakoplovni prijevoznik.

Ryanair je nedavno uveo nove linije između ostalih iz Zagreba, Zadra, Dubrovnika i Sarajeva. Uz prethodno najavljene, sada je zakazala još jednu novu liniju, od Dubrovnika do Barija, s detaljima dostupnima ovdje. Prijevoznik nije niti potvrdio niti opovrgnuo planove za pokretanje operacija između Soluna i Sarajeva i sljedeće godine. Ruta je navedena na web stranici, ali letovi nisu dodani u Global Distribution System i karte još nisu puštene u prodaju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()