Žena se šokirala kada je vidjela račun za dvije kafe: "Kažem sama sebi da možda nisam dobro čula"

"Kažem sama sebi da možda dobro nisam čula, a stvarno je tako", požalila se čitateljica

05.05.2024. 15:00
  • Podijeli:
kafa, pijenje kafe - profimedia-65b759fb4f0f4.webp Foto: Profimedia

Često pišemo o tome kako su cijene uzele maha te kako je sve znatno poskupjelo.

Nedavno je Zagrepčanin u jednom trgovačkom centru kafu s mlijekom platio 2,70 eura (5,40 KM), no vijest koja je stigla iz Srbije ipak je sve ostavila bez teksta nakon što je jedna djevojka dvije kafe sa šlagom platila 6,47 eura (12,65 KM).

"Kažem sama sebi da možda dobro nisam čula, a stvarno je tako", požalila se čitateljica.

Kako je ispričala za Telegraf, s društvom je na planini ostala za Praznik rada, a kada je vidjela da je kafić otvoren, htjela je uzeti dvije kafe za ponijeti.

Međutim, kada su joj rekli koliko mora platiti, ostala je zatečena. "Još su se malo smijali, kao da jedva čekaju 'žrtve'. Mislim si, i meni je smiješno što moram popiti kafu, ali baš sam bila gladna u prirodi", nastavila je.

"Počeli su s pripremom, a konobar mi je rekao da je cijena za dvije kafe 6,47 eura (12,65 KM). Počela sam u glavi računati koliko to košta i stvarno sam se šokirala", ispričala je djevojka.

"Kad je sve pretipkao, konobar je uzeo račun i zgužvao ga pa se i ne vidi što tipka", otkrila je te je dodala da joj je kafa sa šlagom koju je naručila servirana u čaši koja je malo veća od one za cappuccino.

Priznala je kako nije htjela stvoriti neugodnu situaciju, stoga nije tražila da joj da zgužvani račun, već je odlučila provjeriti na jelovniku koliko piće košta da bi se ispostavilo da je cijena 395 dinara (3,37 dinara) za jednu kafu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()