Zelenski stiže u region, za angažman spremno više od hiljadu policajaca

Očekuje se da će Zelenski imati nekoliko bilateralnih sastanaka u Tirani, među kojima su sastanak sa premijerom Albanije Edijem Ramom i predsjednikom Bajramom Begajem

27.02.2024. 16:40
  • Podijeli:
Tan2023-12-1922243753_2 volodimir zelenski AP PhotoEvgeniy Maloletka (2)-65b227701c811.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski trebalo bi večeras da stigne u Albaniju gdje se u srijedu održava samit Ukrajina-jugoistočna Evropa, a Tirana je od danas pod jakim bezbjednosnim mjerama, pišu albanski mediji.

Kako prenosi Voksnjuz, na bezbjednosnim mjerama biće angažovano oko 1.600 policajaca, uključujući interventne ekipe i anti-terorističku službu, dok će još oko 400 pripadnika Garde biti u pripravnosti, a anti-eksplozivne grupe će nadgledati situaciju.

Očekuje se da će Zelenski imati nekoliko bilateralnih sastanaka u Tirani, među kojima su sastanak sa premijerom Albanije Edijem Ramom i predsjednikom Bajramom Begajem, prenose Nezavisne.

Nakon samita Ukrajine i jugoistočne Evrope, na kojem će učestvovati i predstavnici balkanske šestorke, u četvrtak će biti održan samit Zapadnog Balkana na kojem će se razgovarati o Planu rasta za taj region.

Očekuje se dolazak i predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, prenose mediji u Srbiji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()