Zbog jednog poziva ostala bez više od 20 hiljada evra: Policija uputila posebno upozorenje građanima

Starija žena u Rijeci nasjela je na priču muškarca koji se pravio da je policajac i ostala bez više od 20 hiljada evra

19.06.2023. 18:39
  • Podijeli:
Laptop_Goolge_rad za kompjuterom_Foto Unsplash-6409dd5f967c9.webp Foto: Unsplash

80-godišnja žena javila se na poziv zbog kojeg je ostala bez više od 20 hiljada evra.

Kako javlja primorsko-goranska policija, u petak ju je zvao nepoznati muškarac koji se predstavio kao policajac. Rekao joj je da pripremi sav novac i preda ga osobi koja će ga preuzeti jer se radi o lažnim novčanicama - prave novčanice dostavit će joj naknadno.

Žena je zatim otišla u banku, podigla sav novac i predala ga muškarcu koji je došao do njezina doma na području riječke Vežice.

Kako su prošla 24 sata, a niko joj se nije javio - shvatila je da je riječ o prevari. Ostala je bez 21.300 evra i slučaj prijavila policiji.

Policija upozorava

Iz policije su kazali da se prevaranti često lažno predstavljaju kako bi iskoristili nečije povjerenje i na taj se način obogatili. 

"Vrlo su često na meti počinitelja građani starije životne dobi, čije povjerenje, a potom i nepažnju iskorištavaju za počinjenje krivičnih djela, piše Dnevnik.hr.

U većini rade u paru, pri čemu ih karakteriše drskost u ponašanju, snalažljivost, odvažnost te autoritativni nastup, čime građane dovode u zabludu i oštete", dodali su.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()