Vučić se obratio naciji: Mi smo ponosna država Srbija

Učesnici skupa su došli iz cijele Srbije, iz Novog Sada, Niša, Paraćina, Prijepolja, Pančeva, Vranja, Kragujevca, Opova, Aleksinca, Novog Bečeja, kao i sa Kosova i Metohije

26.05.2023. 20:24
  • Podijeli:
Tan2023-05-2619350312_2 aleksandar vucic miloš milivojevic-6470f68530ff8.webp Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se okupljenim građanima na platou Narodne skupštine Republike Srbije na skupu "Srbija nade" i prije svog obraćanja sa okupljenim građanima odao počast minutom ćutanja ubijenima u dve tragedije koje su zadesile Srbiju. 

"Beskrajno vam hvala što ste u ovolikom broju došli ispred Skupštine, i što vas kiša nije otjerala. Sada ću da vas zamolim dragi prijatelji da svi spustite zastave i transparente. Prije bilo kakve riječi, a spremao sam se za večeras, danas kao i svih prethodnih dana, mora da bude ćutanje. Za svu djecu stradali u školi Vladislav Ribnikar, za čuvara Dragana, za djecu iz Dubone i Malog Orašja. Za svaki život koji je na silu oduzet. Zato vas molim da minutom ćutanja odamo poštu svim stradalima", rekao je na početku. 

Vučić je istakao da je svako od nas dužan da omogući deci Srbije da mirno odrastaju. 

"Danas moramo da pokušamo i da čujemo i pitanja i odgovore, svaku muku koju zajedno osjećamo. Sumnju, strah, nedoumicu. Dužni smo to i svakom djetetu koje mora da poraste. Od nas dobrim dijelom zavisi gdje i kako će rasti. Pitanje koje je postavila majke jedne od ubijenih djevojčica: Čemu ćemo da ih učimo? Podjeli ili zajedništvu, istim pravima ili većim za neke, hoćemo li za jedne govoriti elita, a za druge rulja i sendvičari, jedni uzvišeni, a drugi uniženi? Da li će znati da kažu hvala ili molim? To su pitanja o kojima retko govorimo. Imam nekoliko vijesti za vas, dragi prijatelji", rekao je on i dodao: 

"I danas kao da su namjerno čekali taj dan, da značajan broj muškaraca sa sjevera KiM dođe u Beograd, da bi napali na opštinske zgrade. I na sve to ćutali su predstavnici Kvinte, ali nismo imali veću i težu krizu, čim se završi skup imaćemo sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost. Plašim se mnogo toga lošeg jer znam sa kim imamo posla. Jedinstvo, zajedništvo potrebniji su nam više nego ikad. I naravno da ste pokazali nevjerovatnu istrajsnost, ne mogu da opišem koliko vas volim, stojite na kipi sve ove sate, na pljusku... zato što svoju Srbiju toliko volite". 

Predsjednik je istakao da "kada smo ujedinjeni i zajedno, tada nam niko ne može ništa".

"Samo snažna i jedinstvena Srbija može da izađe na kraj sa gomilom problema. Mnogo muka i pritisaka na naš narod i u Republici Srpskoj. I opet se vraćam na našu djecu, mi smo dragi prijatelji znajući da moramo da radimo i delamo, donijeli najvažnije mjere. Prikupili smo više od 50.000 cevi i minsko eksplozivnih sredstava, razmislite koliko smo života time spasili! Uveli smo policajce u škole, mnogo pedagoga. I još mnogo toga ćemo morati da preduzmemo da bi se svi osjećali sigurnijima. Došao sam i zbog drugih stvari, neki su tragediju pokušali da zloupotrijebe". 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()