Vučić: Da je nama neko to tražio, rekli bismo – ne damo na teritorijalni integritet Crne Gore

Predsjednik Srbije reagovao na ponude crnogorskog premijera i predsjednika da Crna Gora bude domaćin sledeće runde dijaloga Beograda i Prištine

18.06.2023. 21:00
  • Podijeli:
Aleksandar Vučić Tanjug SAVA RADOVANOVIĆ-6475009569995.webp Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Povodom ponude crnogorskog premijera Dritana Abazovića, koji je poslije susreta sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, rekao da je Crna Gora, uz uključivanje evropskih i američkih zvaničnika, spremna da bude domaćin sledeće runde dijaloga Beograda i Prištine, oglasio se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On se osvrnuo i na izjavu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da njegova zemlja snažno podržava dijalog Beograda i Prištine i da je voljna da pomogne ukoliko se negdje pomoć od nje traži.

Vučić je rekao da bi, u slučaju da Srbiji to neko traži, odgovor bio da je Srbija uz bratsku Crnu Goru.

"Zamislite da Crnoj Gori neko otme dio teritorije, a mi onda kažemo, vi i vaši partneri, evo mi ćemo da vas ugostimo, imamo lijepu vilu na Zlatiboru", rekao je Vučić i dodao:

"Ajde, manite se domaćinstva, nije nama do vašeg mora, ni do planina. Nama neko to da traži, mi bismo rekli – mi smo uz bratsku Crnu Goru i ne damo na teritorijalni integritet Crne Gore, a to što vi ne poštujete teritorijalni integritet Srbije, barem nemojte time da se hvalite", rekao je Vučić.

'Dijalog sa Kurtijem je nepostojeći dijalog'

Kaže da će odlučiti da li će ići na sastanak u Brisel povodom situacije na sjeveru KiM, kao i da će to biti taktička odluka, pošto dijalog sa Aljbinom Kurtijem ne postoji. U tom dijalogu se traži samo da naša strana nešto popusti, ali da nema više šta, konstatovao je Vučić.

Na pitanje novinara kako komentariše to što je Žozep Borelj pozvao na krizni sastanak u Brisel i da li će otići na taj sastanak, Vučić je rekao:

"Besmislen je takav razgovor, pošto nema nikakvog smisla jer se svaki krizni dijalog odnosi na – ajde Vučiću negdje nešto popusti i uradi. Nemam gdje da popuštam dalje, uradio bih to po milioniti put, ali nemam gdje, nemam šta više da popustim i tačka. Besmislen je taj razgovor, a da li ću da se pojavim ili ne, da li da im dam tu priliku ili ne - o tome ću da odlučim, to će da bude naša taktička odluka", naveo je Vučić.

Kako je rekao, dijalog sa Kurtijem je nepostojeći dijalog.

"Taj čovjek želi rat po svaku cijenu i svaki dan razmišlja kako će novu provokaciju da napravi. I ima zaštitu. Lažu kada kažu da nema zaštitu", naglasio je Vučić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()