Užas u vrtiću: Dijete progutalo sredstvo za čišćenje

Nesretan slučaj dogodio se u srijedu u Dječjem vrtiću Didi u Kravarskom, u okolini Velike Gorice

15.02.2024. 12:31
  • Podijeli:
igračke_djeca_pixabay 1-63d7a6ddb9df1.webp Foto: Pixabay

Dijete od godinu i sedam mjeseci završilo je u bolnici s oštećenjem sluznice, nakon što je progutalo sredstvo za čišćenje u vrtiću.

Naime, dijete je rukama dodirnulo površinu na kojoj je bilo sredstvo za čišćenje, a onda je ruku stavio u usta. Nakon toga hitno je prevezeno u bolnicu.

Nesretan slučaj dogodio se u srijedu u Dječjem vrtiću Didi u Kravarskom, u okolini Velike Gorice.

Kako dnevnik.hr radilo se o grešci radnice, konkretno čistačice. Ona je, naime, sredstvom za čišćenje našpricala površinu u vrtiću i nije je dobro obrisala i isprala.

"Dijete je rukama dotaklo to sredstvo za čišćenje, a onda je ručicu stavilo u usta i povrijedilo se. Svi su hitno reagirali i napravili sve kako bi se djetetu pomoglo, isprali su djetetu usta", ispričala je osnivač više vrtića, među kojima je i taj, Karmen Pavlić.

Dodala je kako su u kontaktu s majkom te da su doktori utvrdili da, na svu sreću, dijete neće imati ozbiljne posljedice.

"Čistačica nije postupila po pravilima struke. Ona to nije trebala čistiti dok djeca borave u skupini, svi zaposlenici imaju jasne upute. Osoblje nam je educirano, imamo četiri zdravstvene djelatnice, svi imaju položene ispite i zaštitu na radu. Ne znam što da kažem. Ta je osoba dugo zaposlena kod nas. Mi radimo s djecom i kod nas pogreške nisu dopuštene, one se ne bi smjele događati", ispričala je ona.

Svi su, kaže nam, šokirani i potreseni ovim događajem.

"To je stresno i za nas i za osobu koja je to napravila, a da ne govorim o roditeljima i što oni prolaze. Situacija je očajna", rekla Pavlić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()